Росії не вигідно звільняти Савченко та Сєнцова

Читать на русском

Василь Яблонський, політичний експерт, вважає, що Росії не вигідно звільняти з полону українську льотчицю Надію Савченко та режисера Олега Сєнцова.

Таку думку експерт висловив«Слову і Ділу», коментуючи слова глави Служби безпеки України Валентина Наливайченкощодо звільнення з полону Надії Савченко та Олега Сєнцова за мінськими домовленостями.

«Якщо звільнення Олега Сєнцова та Надії Савченко відбудеться в рамках обміну заручниками, передбаченного підписанною угодою про перемир'я, це вкотре свідчитиме про бутафорність російських державних інститутів», - стверджує Яблонський.

Експерт також переконаний, що в Кремлі це усвідомлюють, але «не дуже переймаються думкою Заходу та взагілі, будь-чиєю думкою».

Читайте також: Савченко обміняти можуть, а з Сєнцовим все складніше — правозахисник

«Ні для кого не є новиною, що в Росії не дуже поважають права людини та її свободи, так само як і не є секретом повна маріонеточність судової системи РФ», - стверджує Яблонський.

Нагадаємо, вчора в Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що, оскільки українська льотчиця Надія Савченко та кримський режисер Олег Сенцов не є військовополоненими, дія Мінських угод на них не поширюється.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: