Зовнішня політика Росії консолідувала усіх членів НАТО – політолог

Читать на русском

Зовнішня політика Росії консолідувала усіх членів НАТО і фактично дала новий поштовх для виконання цією організацією своїх основних функцій. 

Таку думку висловив політолог Василь Мокан під час експертного обговорення на тему НАТО, ініційованого «Словом і Ділом».

«Зовнішня політика Росії консолідувала усіх членів НАТО та фактично дала новий поштовх для виконання основних військових функцій. Крім того, Російська Федерація змусила Європу акцентувати увагу на фінансуванні армії і військовій складовій, оскільки небезепека наближається впритул до східних кордонів НАТО», - сказав Мокан.

Читайте також: Росія нарощує ЗС у Криму – РНБО

Політолог вважає, що «пряме протистояння Росія-НАТО є малореальним, оскільки напад хоча б на одну країну Північноатлантичного Альянсу означає напад на всіх інших членів. 

На його думку, вступ до НАТО може стати пріорітетом для України в довгостроковій перспективі, адже в Північноатлантичному альянсі існує принцип, за яким країні з наявними територіальними конфліктами неможливо стати членом організації.

«І як вихід, я бачу, що українській владі необхідно вести мову про стратегічне партнерство поза блоком, насамперед із США», - підсумував Василь Мокан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: