Україна як держава наразі не є ефективною - експерт

Читать на русском

Віктор Чумак, фахівець з питань безпеки та оборони, а також конституційного та військовогоправа, переконаний, що Росія війну вже програла.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи результати саміту НАТО, що проходив 4-5 вересня в Ньюпорті (Уельс, Велика Британія).

«Зараз, на жаль, Україна як держава, як існтитут не є ефективною», - переконанийЧумак.

Участь Президента України Петра Порошенка в саміті НАТО Чумак оцінює позитивно.А от щодо подальших кроків України щодо ситуації на Донбасі Чумак вважає, що багато чого залежить він нашої здатності захистити себе, відстояти свою позицію. І саме для цього, в першу чергу, Україна має бути ефективною і спроможньою державою.

«В нас не так багато варіантів, щоб захистити себе від російської агресії. По-перше, ми маємо бути спроможніми захищати себе з військової точки зору. По-друге, Україна має стати ефективною і сильною державою. Має бути самодостатньою», - переконаний Чумак.

Читайте також: Росія не хоче НАТО у прикордонних державах - міжнародні ЗМІ

Віктор Чумак також вважає, що домовленності про перемир'я є вірним кроком і в жодному разі не свідчить про поразку. Цей крок, на думку Чумака, є тактичним.

«Збереження суверенитету вже не може бути поразкою. Нам потрібно мати змогу перегрупуватись, щоб робити подальші тактичні кроки», - переконаний експерт.

Нагадаємо, 4-5 вересня у Ньюпорті (Уельс, Велика Британія) проходив саміт НАТО, на якому йшлося в тому числі про підписання Україною спільної з НАТО декларації про посилення співробітництва й розвитку Збройних сил України. Також 5 вересня вступила в силу домовленність про припинення вогну на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: