Реформи під НАТО повинні бути комплексними - експерт

Читать на русском

Михайло Пашков, експерт з питань зовнішньої політики та міжнародної безпеки, співдиректор програм Центру Разумкова вважає, що реформування України під стандарти НАТО повинне бути комплексним.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи заяву Президента України Петра Порошенка щодо наміру провести необхідне реформування в країні задля відповідності вимогам НАТО.

«Мова йде про комплекс реформ - це стосується в однаковій мірі і сектору безпеки, і громадського сектору. Необхідно провести глобальні реформи в усіх державних сферах. Зараз найбільшим злом, що стоїть на нашому шляху є корупція», - впевнений Михайло Пашков.

Експерт також вважає абсолютно реальною можливість надання Україні підтримки озброєнням країнами-членами альянсу.

Читайте також: До кінця тижня НАТО вирішить, чи надавати Україні зброю

«Ще немає конкретних параметрів щодо того, як саме країни-члени альянсу підтримуватимуть нас зброєю. Але вже зараз ясно, що імпульс є», - зауважив експерт.

Нагадаємо, вчора Президент України Петро Порошенко повідомив, що задля подальшої співпраці з НАТО Україна готова проводити комплексне реформування. Порошенко також заявив, що низка країн-членів Північноатлантичного Альянсу нададуть Україні допомогу летальною зброєю, у тому числі - високоточною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: