Важливо, щоб Росію було визнано стороною конфлікту - правозахисник

Читать на русском

Олексій Барановський , правозахисник, журналіст та суспільний діяч вважає, що визнання Росії стороною конфлікту є надзвичайно важливим для України з точки зору подальших дій.

Таку думку експерт висловив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» щодо заяви міністра юстиції України Павла Петренко про намір добиватись від РФ компенсації збитків, що були завдані нам на сході країни.

«Для того, щоб Україна змогла досягнути успіху в міжнародних інстанціях, судах, арбітражах, необхідно, перш за все, щоб РФ було визнано стороною конфлікту», - зазначив Барановський.

Саме тому, на думку, Барановського, основним завданням для української юстиції сьогодні «має бути фіксація та збір доказів участі Росії, а також присутності російських військ на сході України», - підкреслив Барановський.

Читайте також: В Україні знаходиться до 15 тис. російських військових і бойовиків - РНБО

«Визнати Росію стороною конфлікта повинна саме та інстанція, до якої України звертатиметься з позовом. А свідчення інших організацій тут матимуть лише додатковий ефект», - уточнив Барановський.

Нагадаємо, Павло Петренко, міністр юстиції України, 3 вересня заявив, щоУкраїна буде добиватись компенсації збитків від Російської Федерації, що були завдані нашим інфраструктурним об'єктам на сході країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: