Ця війна для Росії вже зараз є програною - експерт

Читать на русском

Віктор Чумак, фахівець з питань безпеки та оборони, а також конституційного та військового права, переконаний, що Росія війну вже програла.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи саміт НАТО, що проходитиме 4-5 вересня в Ньюпорті (Уельс, Велика Британія).

«Росія цю війну вже програла. Сам факт того, що російські війська знаходяться на нашій території, хоч Кремль це заперечує, свідчить про те, що всі козирі в них вже скінчились», - переконаний Чумак.

Участь Президента України Петра Порошенка в саміті НАТО Чумак оцінює позитивно. А от щодо того, яким чином Росія поведе себе у відповідь на таке зближення україни із НАТО, експерт вважає, що не варто в принципі очікувати позитивної реакції Росії на будь-які дії України, оскільки Росія «не готова сприймати будь-які прагнення України як незалежної держави».

Читайте також: Росія не хоче НАТО у прикордонних державах - міжнародні ЗМІ

«Офіційною реакцією Росії буде обурення та критика в сторону Заходу за підтримку України. Можливо, Росія навіть спробує стверджувати, що війська НАТО вже воюють на сході України», - припускає Чумак.

Експерт вважає, що жодне НАТО чи ЄС не є причиною російської агресії по відношенню до України. Зближення України з Заходом є лише каталізатором для Росії. А справжньою причиною є небажання і неготовність Кремля сприймати Україну як суверенну і незалежну державу.

Нагадаємо, сьогодні у Ньюпорті (Уельс, Велика Британія) проходить саміт НАТО. Вже відомо, що планується підписання Україною спільної з НАТО декларації про посилення співробітництва й розвитку Збройних сил України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: