Швайка неефективний у реформуванні земельного законодавства – експерт

Читать на русском

Відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла» щодо ефективності роботи міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки, Андрій Кошіль, президент Асоціації "Земельна спілка України", повідомив про те, що наразі Швайка не є ефективним у реформуванні земельного законодавства. 

«Ми не можемо сказати, що Ігор Швайка на посаді міністра вніс якісь суттєві зміни до земельного законодавства чи зробив реальні кроки в урегулюванні проблем земельних відносин. До того ж поки ми не маємо жодних великих законопроектів, поданих міністерством», – каже експерт.

Також експерт наголосив на тому, що новій владі поки що так і не вдалося знищити корупційні схеми, які існували десятиріччями. 

Раніше міністр заявляв, що відомство усуне посередників із процесу вирішення земельних питань. Всі проблеми будуть вирішуватися виключно Держземагентством.

Крім того, очільник Мінагрополітики обіцяв скоротити кількість численних перевірок підприємців.

Нагадаємо, Швайка обіцяв, що найближчим часом відомство розширить доступ агровиробників до кредитування. Зокрема, будуть запроваджені такі механізми як подвійні складські свідоцтва, аграрні розписки, визнання права на оренду землі як застави.

Загалом, «Слово і Діло» зареєструвало 37 обіцянок міністра аграрної політики Ігоря Швайки. З них він виконав 6, ще 4 не зміг реалізувати. Які саме, дивіться на нашому сайті

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: