Бойовики застосовують проти сил АТО найновішу російську зброю – Тимчук

Читать на русском

За даними групи «Інформаційний спротив», у ніч на 22 червня в зоні проведення антитерористичної операції були знову зафіксовані численні атаки проросійських бойовиків на позиції українських військових та прикордонників.

Зокрема, у Слов'янську, крім мінометів та низки іншої зброї, терористи застосували найновіші російські снайперські гвинтівки «Вихлоп», пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook координатора «Інформаційного спротиву» Дмитра Тимчука.

«Здійснені обстріли трьох блокпостів сил АТО під Слов'янськом. Терористами застосовані міномети, вівся снайперський вогонь. За нашими даними, бойовики отримали з Росії й використовують найновіші російські 12,7-мм снайперські гвинтівки ВССК «Вихлоп», – повідомив Тимчук.

Крім того, «повстанці» кілька разів обстріляли аеродром у Краматорську, військову частину в Артемівську Донецької області, блокпост АТО під Червонопартизанськом Луганської області. За даними Тимчука, бойовики також не припиняють активності біля прикордонного пункту «Ізварине».

Нагадаємо, вчора, 21 червня, терористи напали на прикордонні пункти «Ізварине» та «Успенка», що на Луганщині. Пізніше з'явилася інформація про те, що українські прикордонники були витіснені бойовиками на російську територію.

В рамках оголошеного Петром Порошенком перемир'я військові антитерористичної операції отримали наказ не вживати наступальних дій і використовувати зброю виключно для захисту. Період, даний Президентом для роззброєння терористів, спливає 27 червня о 22:00.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: