ПРОТИСТОЯННЯ В УКРАЇНІ. 22 ЛЮТОГО. ОН-ЛАЙН

Читать на русском

18:30 Добкін і Кернес в Росії.

Про це повідомляє у своєму Фейсбуці Арсен Аваков. Вони покинули територію країни через ПП "Гоптівка".

18:26 Пшонку і Клименка намагалися затримати у Донецькій області на кордоні з Росією. Про це повідомив О. Турчинов.

17:55   ТИМОШЕНКО НА ВОЛІ

Про це повідомляє "Радіо Свобода "

17:28 Олега Махніцького призначили уповноваженим по контролю за діяльністю  Генпрокуратури. За - 296.

Махницький - депутат від "Свободи"

17:23  Замана керуватиме Міністерством оборони. За - 306 голосів.

Замана заявив, що відстоюватиме територіальну цілісність України.

17:16 Наливайченка призначили уповноваженим по контролю за діяльністю СБУ

(фактично посада означає керівництво Службою)

17:12  328 голосів за рішення про самоусунення Віктора Януковича від влади и призначення дострокових президентських виборів

ВИБОРИ ПРИЗНАЧИЛИ НА 25 ТРАВНЯ

17:01 Межигірська колекція автомобілів

(фото Іллі Варламова)

(фото "Української правди")

16:20 Янукович заявив, що нічого не підписуватиме "з бандитами, які тероризують всю країну і ганьблять її".

16:00 Януковича показали по каналу UBR

В інтервью він повідомив, що йому погрожують, а однопартійців залякують і закидають камінням під парламентом. Крім того, Віктор Федорович заявив, що зараз в Україні відбуваються процеси, аналогічні до Німеччини 1930-х років, коли до влади приходять нацисти. Сказав, що в країні переворот, а особисто він робив усе, щоб уникнути кровопролиття.

15:19 Командуючий повітряно-десантними військами заявив про підтримку народу.

15:14 В стінах парламенту командир "Альфи" відповідально заявив, що спецпідрозділ не брав участі в подіях на Майдані. Запевняє, що бійців "Альфи" там не було.

15:06 ЯНУКОВИЧ ПОДАВ У ВІДСТАВКУ - нардеп В.Кириленко (інформація перевіряється)

14:50 Сайт Президента не працює.

14:47 Межигір'я. Знайдені орієнтування на опозиційних журналістів.

(фото з Фейсбука Іллі Варламова)

14:39  У Харкові закликають записуватися у самооборону східних регіонів.

Як повідомляє портал 057.ua, про це було сказано з трибуни з'їзду. Людей з Луганської, Донецької і Харківської областей закликали йти до віськоматів і записуватися для захисту прав східних областей.

13:59  Харківський з’їзд підтримав резолюцію про взяття місцевими депутатами влади у східних областях і Криму у свої руки до відновлення конституційного порядку в країні.

Про це повідомляють у ефірі Громадського ТБ.

13:41 Рада пішла на перерву до 16:00

13:30 Верховна Рада проголосувала за звільнення Ю.Тимошенко після слів О.Турчинова про те, що її життю загрожує небезпека.

13:28 Верховна Рада висловила недовіру Генеральному прокурору України В.Пшонці. За відповідну постанову проголосували 247 депутатів.

13:19 А.Авакова призначено в.о. Міністра внутрішніх справ України.

13:15 Верховна Рада відновила дію Конституції 2004 року. 325 народних депутатів проголосували "за".

12:44 Тим часом у Межигір'ї

(Фото - Iv Bogdan) 

12:33 Турчинов - новый Председатель Верховной Рады Украины.

12:30 Рибак вже не спікер Верховної Ради, Калетнік - не його заступник. Депутати проголосували за.

12:11 В парламенті очікують зречення Януковича влади

Про це повідомляє Еспресо.ТБ. Таку заяву анонсувала Ганна Герман.

Від того, чи міститиме звернення Януковича зречення від влади, залежить кандидатура можливого спікера, який, виконуватиме обов'язки глави держави.

12:00 МІЛІЦІЯ ЗАЯВИЛА, ЩО СЛУЖИТЬ УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДОВІ І ГОВОРИТЬ: СЛАВА УКРАЇНІ!

11:55 В Межигір'ї люди організували охорону резиденції. Поки що обіцяють пропускати лише журналістів.

11:47 Межигі'я відкрите

Як повідомляє ТСН з посиланням на  5 канал, журналісти змогли безперешкодно потрапити на територію резиденції Януковича. Охорона повідомила, що резиденцію можна відвідувати вільно, але уникати мародерства.

10:10 В.Рибак написав заяву про складання повноважень Голови Верховної Ради.

09:19  МОЗ:  Станом на 06.00 год. 22 лютого з місця загострення сутичок в центрі міста Києва до бригад екстреної медичної допомоги та закладів охорони здоров’я міста Києва за медичною допомогою звернулося 603 постраждалих, 390 з них госпіталізовано.

З початку сутичок померло (загинуло) 77 осіб


09:10  Міністр оборони поговорив по телефону з Секретарем з питань оборони США Чаком Хейгелом.

Розмова відбулася учора ввечері. В ході неї П.Лебедєв повідомив про поточну ситуацію в країні. В свою чергу Чак Хейгел нагадав, що Збройні Сили повинні бути гарантом забезпечення миру і стабільності в суспільстві, залишатися поза політикою та не можуть бути застосовані проти мирних громадян.

08:48  Коломойський проти сепаратизму

Олігарх виступив з заявою, в якій повідомив, що сепаратизм не пройде в Дніпропетровській і інших областях південно-східної України. "Той, хто спробує піти проти єдності України, обов’язково програє", - заявив він.
Далі, як повідомляє Цензор.нет , Коломойський застеріг особисто Г.Кернеса: "Геннадію Адольфовичу, відкриття саме Вами "Українського фронту" я вважаю непорозумінням. Командувати фронтом і вести в бій Ви отримаєте моральне право, коли насамперед займетесь власною бойовою підготовкою, а не велоспортом, і коли почнете ризикувати самі собою або своїми близькими… якщо Ви почнете грати долями мільйонів людей, Ви можете дуже серйозно ускладнити свою і так непросту власну долю. Подумайте про це".

08:38  У Дніпропетровську повалили пам’ятник Леніну також.


Після п’ятигодинної  атаки Ілліч таки не витримав і здався. Міліція перепон не чинила. Такі от настрої в обласному центрі, що межує з Харковом, де сьогодні має відбутися з’їзд депутатів-регіоналів від південно-східних областей.


08:15 Чого чекати від сьогоднішнього дня?

Очевидно,він буде не найпростішим для українців. Адже ще вчора «Правий сектор» заявив, що не складе зброю, доки Президент Віктор Янукович не складе своїх повноважень. Останньому дали час до 10-ї години ранку. Разом з тим, журналіст Д.Гнап запропонував Майдану подовжити цей термін до вечора.

З іншого боку протистояння сьогодні заплановано проведення з’їзду депутатів ПР від південно-східних областей. Він відбудеться у Харкові, куди вже, за чутками, відбув В.Янукович разом за А.Клюєвим, В.Рибаком і найближчим оточенням.

Паралельно СБУ заявила, що жорстко каратиме будь-які зазіхання на унітарний устрій України та переслідуватиме за сепаратизм. ЗМІ розповсюдили заяву Ю.Луценка про те, що проти Г.Керрнеса і М.Добкіна СБУ вже нібито відкрила кримінальні справи про сепаратизм.

Центром стабілізації ситуації має стати Верховна Рада, яка повинна продовжити свою роботу і в суботу. Як відомо, вчора вона проголосувала за повернення до Конституції 2004 року, за декриміналізацію статей, за якими відбуває покарання Ю. Тимошенко та за звільнення з посади Міністра внутрішніх справ В.Захарченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: