ПРОТИСТОЯННЯ В УКРАЇНІ. 21 ЛЮТОГО. ОН-ЛАЙН

Читать на русском

23:50  СБУ боротиметься з сепаратистами,  відстоюватиме унітарну державу

Така заява розміщена на сайті Служби. Зокрема, в ній говориться, що окремі депутати різних рівнів розпочали вести сепаратні переговори з представниками іноземних держав, відбуваються консультації про можливий розділ країни на декілька частин .

Окремі політики поширюють автономістські і сепаратистських настрої серед населення, що може призвести до припинення існування України як унітарної держави та втрати нею суверенітету.

У зв’язку з цим СБУ буде жорстко реагувати та притягувати причетних до такої діяльності осіб до кримінальної відповідальності.

22:07  В Чернігові повалили пам’ятник Леніну.

21:15 "Правий сектор" не складе зброї до відставки Януковича. Таку заяву зробив лідер організації Дмитро Ярош, виступаючи зі сцени Майдану.

20:55 Водомет врізався в стіну на вул. Круглоуніверситетській в Києві. Таку інформацію розповсюджують очевидці в Фейсбуці. Причина зіткнення невідома.

20:28 У Полтаві повалили памятник Леніну.

20:21 Тягнибок у ці хвилини виступає на Майдані. Його освистали. Один з активістів піднявся на сцену і заявив, що Майдан не сприймає жодних домовленостей і вимагає відставки Януковича завтра до 10 години ранку.

19:57  В Дніпропетровську намагаються повалити памятник Леніну. Безпрецедентний випадок для обласного центру східної України. До цього сталася штовханина між місцевими євромайданівцями та комуністами.

18:29 Верховна Рада проголосувала за звільнення Юлії Тимошенко.

За - 310 голосів.

18:24 Ще 11 нардепів вийшли з фракції ПР. Серед них: Шаров, Онищенко, Баграєв, Зарубінський, Деркач, Смитюх, Яценко та ін.

18:14 Парламент відправив Захарченка у відставку.

Верховна Рада підтримала постанову про звільнення Захарченка від виконання обов’язків Міністра внутрішніх справ.

17:32 Під тиском активістів депутати Черкаської міської ради проголосували за відставку в. о. міського голови Віктора Білоусова - «Нова Доба».

17:22 Верховна Рада проголосувала за недопущення переслідування та покарання активістів Майдану. "За" проголосувало 372 народних депутати.

16:52 КОНСТИТУЦІЙНА БІЛЬШІСТЬ У ПАРЛАМЕНТІ ПРОГОЛОСУВАЛА ЗА ПОВЕРНЕННЯ ДО КОНСТИТУЦІЇ 2004 РОКУ.

16:38 Текст угоди про врегулювання кризи.

16:34 ZN.UA: джерело в Міністерстві внутрішніх справ повідомляє, що в МВС оголошена евакуація. За словами джерела, з міністерства вивозять архіви, документи, зброю, оргтехніку та інше майно.

16:31 ЯЦЕНЮК: ПОВЕРНЕННЯ ДО КОНСТИТУЦІЇ 2004 РОКУ БУДЕ ПРИЙНЯТО СЬОГОДНІ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ - Євромайдан.

16:24 В МВС нарахували 16 загиблих зі свого боку.

16:20 Верховна Рада зареєструвала Постанову про відкликання Першого віце-спікера Ігоря Калєтніка

16:15 ЯНУКОВИЧ ТА ЛІДЕРИ ОПОЗИЦІЇ ПІДПИСАЛИ УГОДУ - Євромайдан.

16:08 Народний депутат Сергій Буряк заявив про вихід з фракції Партії регіонів - повідомляє у Фейсбуці Юрій Бутусов.

16:04 Росія призупинила виплату фінансової допомоги Україні до стабілізації ситуації в країні - міністр фінансів РФ Антон Силуанов.

15:55 ЛІДЕР ПРАВОГО СЕКТОРУ ДМИТРО ЯРОШ ПРОКОМЕНТУВАВ ЗАЯВУ ВІКТОРА ЯНУКОВИЧА

15:43 РАДА МАЙДАНУ ПОГОДИЛАСЬ НА УГОДУ З ЯНУКОВИЧЕМ. Було схвалено рішення про необхідність підписання угоди, але за умови, що Захарченко не буде головою МВС, а Пшонка - генпрокурором.

15:23 Студенти блокують Міністерство освіти

14:52 Новини з Житомира.

Губернатор Рижук вийшов з Партії регіонів. Голова Житомирської облради Й. Запаловський склав повноваження очільника облради і також вийшов з ПР.

Новим головою облради обрано Віталія Француза, що очолює фракцію ВО "Батьківщина".

14:50  А тим часом - черга на запис до лав Самооборони (фото Andriy Fishchuk)

14:40  Європейські міністри знову повернулися на переговори до Адміністрації Президента


14:33 Рада Майдану не погодилася на проведення президентських виборів у грудні.

Про це повідомила І. Богословська, додавши, що в РМ наполягають на якнайскорішій відставці Януковича.

14:20 За повідомленнями Євромайдану, СИЛОВИКИ ВІДХОДЯТЬ ВІД ВЕРХОВНОЇ РАДИ.

14:11 Найближчим часом до Києва вирушить делегація Європарламенту, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

14:10 За повідомленням міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорські, ПЕРЕГОВОРИ З ВІКТОРОМ ЯНУКОВИЧЕМ НЕ ДОСЯГЛИ УСПІХУ.  З джерел російського "Інтерфаксу" відомо, що російський омбудсмен Володимир Лукін, делегат Володимира Путіна в Києві, відмовився підписати підсумковий документ щодо врегулювання кризи в Україні.

14:00 Віталій Хомутиннік оголосив про вихід з фракції Партії регіонів. Про це він заявив на своїй сторінці на Facebook.

13:50 Ключовою позицією, яку можна підписувати, є негайна відставка Януковича. Всі інші питання важливі, але другорядні.

Про це на своїй сторінці на Facebook заявив екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

13:31 В Будинку профспілок знайшли тіло ще однієї загиблої людини - Ліга.net.

13:16 Депутати Полтавської облради від Партії регіонів відмежувалися від дій влади, що спричинили людські жертви та пригрозили вийти з партії, якщо не буде проведено дострокових парламентських та президентських виборів, а також повернення до Конституції 2004 року - "Полтавщина".

13:02 ПРЕЗИДЕНТ ЗАЯВИВ ПРО ІНІЦІЮВАННЯ ДОСТРОКОВИХ ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРІВ, ПОВЕРНЕННЯ ДО КОНСТИТУЦІЇ 2004 РОКУ ТА ЗАКЛИКАВ ДО ФОРМУВАННЯ УРЯДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ДОВІРИ

12:44 ОПОЗИЦІЯ ПІДТРИМАЛА УГОДУ З ЯНУКОВИЧЕМ

12:30 У соцмережах поширюється нібито фото заяви Івана Куровського про вихід з фракції Партії регіонів. Крім того, про вихід з ПР у кулуарах Верховної Ради заявив народний депутат Микола Джига, повідомляє Еспресо.TV.

12:23 В Ужгороді протестувальники захопили міську раду. Меру висунуто ультиматум: здати в комендатуру заяву про відставку - uzhgorod.in.

12:00 "Новости Донбасса": В Донецьку бояться атаки "бандерівців"

11:43 До Києва зі Львова приїхала група міліціонерів з табельною зброєю для охорони Майдану. Ативісти сприйняли таку подію з ентузіазмом.

11:23 Губернатор Харківської області М. Добкін у своєму акаунті Twitter заявив про скликання з'їзду депутатів всіх рівнів північно-східного регіону країни та Криму.

11:11 Василь Гацько, голова Демальянсу: все, що зберігає Януковича на посаді з будь-якими повноваженнями та на будь-який термін - зрада! Крім того, комендант Майдану А. Парубій підтвердив, що люди з Майдану не сприймуть рішення про проведення президентських виборів у грудні 2014 року.

11:01 Верховна Рада оголосила перерву на годину. Орієнтовно о 12:00 в Адміністрації Президента України очікується парафування Угоди з врегулювання політичної кризи в країні.

10:53 МВС заявляє про поновлення стрілянини з боку протестувальників.

10:45 О. ДОНІЙ: ВЕРХОВНА РАДА ПОВИННА ПРОГОЛОСУВАТИ ПРО АКТ ВІДСТОРОНЕННЯ ВІКТОРА ЯНУКОВИЧА ВІД ЗАЙМАНОЇ ПОСАДИ

10:41 Рибак заявив, що бійців з автоматами, нібито, вивели. З'ясовують, хто їх допустив до зали.

10:35 У ВЕРХОВНІЙ РАДІ АВТОМАТЧИКИ.

10:30 За повідомленнями МВС кількість загиблих правоохоронців становить 16 осіб. З 18 лютого по медичну допомогу звернулися 565 працівників органів внутрішніх справ, з них 410 – госпіталізовані.

10:20 У Верховній Раді 360 депутатів - Євромайдан.

10:12 ДОСТРОКОВІ ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ МОЖУТЬ БУТИ ПРИЗНАЧЕНІ НА ГРУДЕНЬ 2014 РОКУ.

Про це заявив на своїй сторінці в «Фейсбуці» народний депутат Олег Ляшко, посилаючись на результати вчорашніх переговорів між Президентом Віктором Януковичем, нардепом від ПР Сергієм Тігіпком, лідерами опозиційних фракцій та міністрами закордонних справ Польщі, Німеччини та Франції.

Крім того, за інформацією Ляшка, були досягнуті домовленості щодо повернення до Конституції 2004 року протягом 48 годин, а також формування коаліційного уряду впродовж 10 днів.

10:00 Навколо Верховної Ради зранку знаходиться велика кількість співробітників правоохоронних органів, автомобілів і автобусів міліції - УНІАН. Нагадаємо, що о 10-ій повинно розпочатись засідання Верховної Ради. Ганна Герман заявила, що всі представники Партії регіонів прийдуть до ззали засідання - Інтерфакс-Україна.

9:50 Станом на ранок 21 лютого КП «Київський метрополітен», яке зупинило перевезення пасажирів через «загрозу терактів»,  відновило свою роботу на всіх станціях, крім станцій «Хрещатик» і «Майдан Незалежності». В той же час, як повідомляє комунальне підприємство, ці станції працюють як пересадочні з лінії на лінію. 

Станом на 6:00 21 лютого Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що починаючи з 18 лютого в сутичках протестуючих з силовими структурами загинули 77 осіб.

Ніч на Майдані пройшла відносно спокійно. Разом з тим, обстріл снайперів з боку вулиці Інституцької припинився лише об 11 годині вечора. До Києва з’їжджаються активісти з регіонів. Напружена ситуація склалася навколо вивозу з Майдану бійців ВВ, які здалися в полон. Активісти були проти того, аби відпускати їх, але згодом все-таки дозволили бійцям піти.

На переговори до адміністрації президента о 1:20 ночі прибули посол Росії в Україні Михайло Зурабов та Уповноважений з прав людини в РФ Володимир Лукін. Після довгих переговорів з опозицією Президент Віктор Янукович, лідери опозиції, представники Євросоюзу та Росії домовилися парафувати Угоду з врегулювання кризи. Підписання очікується о 12.00 в Адміністрації президента.

Савік Шустер заявив про перехід програми "Шустер LIVE" на 5 каналі. Перша програма вийде вже сьогодні о 19:30.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: