У Єврокомісії відреагували на рішення МЗС обмежити консульські послуги для військовозобов'язаних

Єврокомісія «взяла до відома» інформацію про припинення надання консульських послуг українським чоловікам мобілізаційного віку за кордоном.

Таку заяву зробила речниця Єврокомісії з внутрішніх справ, міграції та внутрішньої безпеки Аніта Хіппер, її цитує Радіо Свобода.

Вона наголосила, що тимчасовий захист для українських біженців у ЄС продовжує застосовуватись і до військовозобов'язаних чоловіків.

«У мене немає конкретних коментарів, коли йдеться про Директиву про тимчасовий захист. Ми не розрізняємо статі, а також призовний статус. Це все, що я маю сказати зі свого боку», – заявила вона.

Представник Єврокомісії Ерік Мамер, у свою чергу, не зміг відповісти, чи підлягатимуть депортації ті українці, які будуть перебувати в ЄС із простроченими документами.

«Не нам коментувати рішення українського уряду щодо заходів, які необхідно вжити в контексті конфлікту. Єдине, що ми можемо зробити – це пояснити, яка ситуація з цими особами, які зараз перебувають на території Європи», – резюмував він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вчора підтвердив, що чоловікам призовного віку, які перебувають за кордоном, тимчасово не надають консульських послуг. Докладніше про це – на інфографіці «Слово і діло».

У МЗС відповіли на найпоширеніші питання щодо обмеження консульських послуг. Ми також зібрали реакцію соцмереж на обмеження консульських послуг для українців за кордоном.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО