Кулеба вважає, що відновлення допомоги з боку США буде недостатньо для перемоги над росією

Союзники мають посилити підтримку України, оскільки однієї лише допомоги від США буде недостатньо для перемоги над росією.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у коментарі The Guardian.

«Жоден окремий пакет не може зупинити росіян. Що зупинить росіян – це об'єднаний фронт усієї України та всіх її партнерів», – заявив Кулеба.

Він закликав партнерів збільшити виробництво озброєнь, як це зробила Україна, оскільки зараз росія випускає приблизно вдесятеро більше снарядів, тоді як Україні не вистачає засобів ППО.

«Коли я бачу, чого досягла росія у розвитку оборонно-промислової бази за два роки війни і чого досяг Захід, я думаю, що з боку Заходу щось не так. Захід має усвідомити, що ера миру в Європі закінчилася», – вважає Кулеба.

Глава української дипломатії також спрогнозував, що пік військово-промислового виробництва союзників та України настане не раніше кінця 2024 року. При цьому Київ припускає продовження бойових дій і у 2025 році.

Нагадаємо, сьогодні президент США Джо Байден підписав законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95,3 млрд доларів. Очікується, що США найближчим часом розпочнуть процедуру постачання військової допомоги в Україну.

Учора також стало відомо, що уряд Великої Британії має намір перевести оборонно-промисловий комплекс країни у воєнний режим. Одним із головних пріоритетів країни в оборонній сфері стане виробництво снарядів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО