Зеленський прокоментував ідею Макрона про «олімпійське перемир'я»

Президент України Володимир Зеленський не вірить, що росія дотримуватиметься режиму «олімпійського перемир'я», запропонованого президентом Франції Еммануелем Макроном на час проведення літньої Олімпіади-2024.

Його заява на цю тему прозвучала під час інтерв'ю Х'юго Декрипту.

За словами Зеленського, Україна вже погоджувалась на припинення вогню, проте це призводило лише до нових атак з боку росії.

«Я в це не вірю з росією. Я не вірю не в цей формат перемир'я в цілому, я не вірю в будь-який формат перемир'я із російською федерацією. Еммануель це знає. Франція, Німеччина, Україна – усі живі свідки, що замороженого конфлікту з росією не буває. Це питання для перегрупування з росією та надання їм ще додаткових сил», – заявив Зеленський.

Президент також зазначив, що ще під час підписання домовленостей у Нормандському форматі сторони заявляли про режим «cease-fire», але росія після цього все одно використовувала групи снайперів і стріляла по українських військових на лінії фронту.

Нагадаємо, Олімпійські ігри відбудуться у Парижі з 26 липня до 11 серпня. Макрон заявив, що працює над тим, щоб укласти перемир'я на час паризької Олімпіади між росією та Україною, а також між Ізраїлем та ХАМАС.

Раніше Зеленський виключив можливість досягнення компромісів із російським диктатором путіним, оскільки той не зацікавлений у припиненні війни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО