Країни G7 пообіцяли зміцнити можливості української ППО

Країни Великої сімки за підсумками зустрічі глав МЗС висловили намір посилити систему ППО України.

Про це йдеться у підсумковому комюніке, опублікованому на сайті уряду Великої Британії.

Союзники, зокрема, пообіцяли зміцнювати можливості протиповітряної оборони України, аби врятувати життя цивільних та захистити критично важливу інфраструктуру.

«Ми будемо працювати з партнерами на цьому напрямі. У цьому контексті ми цінуємо Ініціативу негайних дій щодо протиповітряної оборони, запропоновану Німеччиною», – зазначено у заяві.

Країни G7 «сповнені рішучості» продовжувати надавати військову, фінансову, політичну, гуманітарну, економічну підтримку Україні та закликають схвалити подальшу допомогу з боку інших міжнародних партнерів.

«Ми також продовжимо допомагати Україні ремонтувати та відновлювати її критично важливу енергетичну та екологічну інфраструктуру та ще раз наголошуємо на нашій рішучій підтримці енергетичної безпеки України», – йдеться у комюніке.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Німеччина передасть Україні ще одну пускову установку до системи протиповітряної оборони Patriot. Також повідомлялося, що ЗСУ отримають додаткові системи ЗРК Iris-T SLM.

Раніше глава українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що є всі підстави вважати, що незабаром будуть позитивні новини щодо постачання нових систем ППО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО