Загибель помічника Залужного: справу військового передали до суду

Співробітники ДБР передали до суду провадження щодо офіцера з Апарату головнокомандувача ЗСУ Андрія Тимченка, який подарував гранати помічникові головкому ЗСУ Геннадію Частякову.

Про це повідомила пресслужба ДБР у четвер, 18 квітня.

Повідомляється, що слідчі завершили досудове розслідування 29 березня 2024 року, а після цього сторони захисту та потерпілих мали змогу ознайомитись з матеріалами справи.

У повідомленні ДБР сказано, що військовий офіцер Тимченко передав товаришу на честь дня народження подарунок із гранатами і не переконався, що іменинник та інші присутні в робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові боєприпаси.

«Як наслідок, під час розпакування «подарунка» вдома одна із гранат вибухнула в руках Частякова, який був впевнений що це сувенірні чарки. Від отриманих поранень він загинув на місці, а його неповнолітній син отримав тяжкі тілесні ушкодження», – йдеться у повідомленні.

Офіцер обвинувачується у привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 119, ст. 128 КК України).

Санкція статей передбачає покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, 7 листопада минулого року у свій день народження загинув майор Геннадій Частяков, колишній помічник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Правоохоронці заявили, що у нього в руках вибухнула граната – один із подарунків, який майор приніс додому.

Гранату йому на день народження подарував колега Андрій Тимченко. У ДБР заявили, що він не попередив колегу про справжність гранатів.

Суд залишив Тимченка без запобіжного заходу. У березні ДБР змінило підозру Тимченку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО