США продадуть Україні обладнання для модернізації систем ППО HAWK

Державний департамент США надав дозвіл на екстрені продажі Україні запасних частин для обслуговування та модернізації систем протиповітряної оборони HAWK на суму 138 мільйонів доларів. Це має на меті допомогу у захисті від атак російських безпілотників і крилатих ракет.

Про це повідомляють Reuters та Associated Press.

Українська влада надсилала запит на купівлю «обладнання та послуг» для ЗРК HAWK Phase III. У вівторок, 9 квітня, про рішення Держдепартаменту схвалити цей запит було повідомлено Конгресу США.

«Україна має нагальну потребу в посиленні своєї здатності захищатися від російських ракетних ударів і повітряного потенціалу російських військ. Обслуговування і підтримка системи озброєнь HAWK посилить здатність України захищати свій народ і захищати критично важливу національну інфраструктуру», – йдеться у заяві Держдепу.

Зазначається, що за Програмою Пентагону із продажу військової продукції за кордон (FMS) буде використано 138 мільйонів доларів з 300 мільйонів доларів на зовнішнє військове фінансування (FMF), які Конгрес ухвалив як частину щорічного закону про оборонні витрати, який нещодавно був підписаний президентом Джо Байденом.

HAWK – це зенітно-ракетний комплекс середньої дальності, який забезпечує протиповітряну оборону, що є однією з головних потреб безпеки України у протистоянні російській агресії.

Нагадаємо, США передали Україні трофейну зброю та боєприпаси, вилучені у Корпусу вартових Ісламської революції.

Також нещодавно Литва у рамках військової підтримки передала Україні бронетранспортери.

Як повідомлялося, союзники України проведуть термінову ревізію своїх запасів і наскільки можна відправлять українським військовим додаткові системи ППО та боєприпаси до них.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО