Офіс генпрокурора скерував до суду справу про запчастини для вертольотів

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Офісу генерального прокурора скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора ТОВ «Київ-Авіаторг» Михайла Щербаня та командира однієї з військових частин у закупівлі двох автоматів перекосу для вертольотів Мі-8 за завищеною вартістю.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 5 квітня, повідомляє «Слово і діло».

У самій ухвалі не вказуються посади, прізвища та фабулу справи, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про вказаних осіб та обставини справи.

«У кримінальному провадженні за обвинуваченням (Щербаня – ред.) та (командира військової частини – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, призначити відкрите підготовче судове засідання на 15 квітня 2024 року о 16:00 у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, командир військової частини у змові з директором фірми розтратив ввірених грошових коштів внаслідок надмірно сплаченої на користь ТОВ «Київ-Авіаторг» завищеної вартості двох автоматів перекосу 8-1950-000 на загальну суму 791 772 грн.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд поновив слухання справи колишнього посадовця Міноборони. Раніше САП повернула до Національної поліції справу ексдиректора департаменту МО Олександра Лієва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО