У ГУР спрогнозували, як довго росіяни ще обстрілюватимуть об'єкти енергетики

Росія планує навесні ще кілька масованих ударів по енергетичних об'єктах України. Але їй потрібна буде пауза для накопичення ракет.

Про це РБК-Україна сказав представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

За оцінкою ГУР, у росії залишається близько 950 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня з дальністю понад 350 кілометрів. Тенденція така, що рф намагається тримати свої запаси на рівні не менше 900 ракет. Коли запаси підходять до 900 одиниць – у масованих ударах робиться пауза.

За словами Скібіцького, росіяни вже наближаються до цього ліміту.

«Росія, за нашими даними, в квітні планує виробити близько 40 ракет Х-101. Ми прогнозуємо, що росіяни зможуть провести ще кілька масованих атак (2-3 – саме масованих), а далі будуть змушені знову взяти деяку паузу для накопичення ракет та «шахедів». Проте окремі локальні обстріли можуть при цьому продовжуватись», – сказав представник розвідки.

Раніше керівник ГУР Кирило Буданов попередив, що російська армія довгий час накопичувала крилаті ракети типу «Калібр» і може використати їх для ударів по Україні найближчим часом.

Нагадаємо, 22 березня росія зробила найбільшу атаку на енергосистему України за весь час повномасштабного вторгнення. ДТЕК втратив 50% генераційних об'єктів. Збитки енергосистеми оцінюються в мінімум 100 млн євро.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО