Блокада кордону: Польща анонсувала переговори з Україною, у яких братимуть участь фермери

Міністр аграрної політики України Микола Сольський вже у середу, 27 березня, проведе переговори зі своїм польським колегою Чеславом Секерським. Зокрема, у переговорах також братимуть участь представники асоціацій місцевих аграріїв.

Про це повідомляє польське видання WNP.рl, з посиланням на заяву Секерського.

Керівник відомства нагадав, що завтра до Польщі прибуває делегація українського уряду, оскільки на четвер, 28 березня, заплановано спільне засідання урядів України та Польщі.

«Завтра ми зустрічаємося в незвичайній формі. Тому що крім українських та польських міністрів сільського господарства, заступників міністрів, радників будуть присутні представники асоціацій виробників різних рослин. Ми хочемо, щоб цей діалог спустився на рівень виробників», - уточнює міністр.

При цьому, Секерський наголосив, що переговори з Україною «будуть складними», оскільки Київ хоче збереження лібералізації торгівлі з Євросоюзом.

Нагадаємо, що польські фермери станом на ранок неділі, 24 березня, не випускали з України вантажівки на двох пунктах пропуску: на КПП «Ягодин» та «Рава-Руська».

Раніше ми повідомляли, що ввечері 21 березня польські протестувальники тимчасово розблокували пункт пропуску «Зосин-Устилуг».

Ваарто зазначити, що внаслідок блокування польськими фермерами кордону з Україною держбюджет у березні недоотримає 6,5 млрд гривень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО