Закупівля ПЛР-тестів: експрацівницю філії УЗ залишили під заочним арештом

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під заочним арештом колишню провідну економістку відділу забезпечення товарами, роботами та послугами філії «Центр охорони здоров'я» АТ «Укрзалізниця» Ульяну Величко у справі про замах на заволодіння 5 млн грн на придбанні ПЛР-тестів.

Таке рішення 18 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Величко, оскільки в лютому 2023 року вона виїхала з України і не повернулася. Її захисник подав скаргу на рішення про заочний арешт.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 27 лютого 2024 року про обрання (Величко – ред.) запобіжного заходу у виді тримання під вартою у кримінальному провадженні залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО