Остін відповів, чи збережуть зустрічі у форматі «Рамштайн» у майбутньому

Зустрічі у форматі «Рамштайн» дуже ефективні, і поки що партнери України на даному етапі не мають планів щось змінювати. Але в майбутньому на «Рамштайн» чекає трансформація.

Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на брифінгу з головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном 19 березня.

За словами глави Пентагону, країни, які погодилися очолювати такі зустрічі, усвідомлюють важливість стримування агресії рф не лише сьогодні, а й у майбутньому.

«Звичайно, буде певна трансформація в майбутньому, я переконаний, але на даному етапі саме такий формат успішний для надання того, чого вона (Україна – ред.) потребує. Я думаю, найближчим часом цей формат залишиться незмінним», – заявив Остін.

Глава Пентагону зазначив, що під час таких зустрічей розглядається довгострокова перспектива допомоги Україні, щоб її потужність зростала.

Нагадаємо, 19 березня відбулася чергова зустріч Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн. Глава Пентагону заявив, що США не дадуть Україні програти війну.

Крім того, сьогодні Німеччина анонсувала новий пакет військової допомоги Україні на 500 млн євро.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО