Українські зенітники відпрацювали по літаках рф на відстані понад 150 км – Олещук

Українські військові продовжують завдавати втрат армії рф в авівіації. Вчора ЗСУ відпрацювали по ворожих літаках на відстані понад 150 кілометрів. Результати бойової роботи перевіряють.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у Telegram.

«Чи не щодня розрахунки зенітних ракетних військ Повітряних Сил полюють на російські винищувачі. Буквально вчора було бойове застосування по ворожих літаках на відстані понад 150 км. Працюємо і сьогодні! Перевіряємо результат бойової роботи!», – написав він.

Олещук додав, що ворог продовжує атакувати позиції ЗСУ керованими авіабомбами, але підлітати близько вже не наважується.

Крім того, останні втрати авіації рф змусили росіян знизити кількість авіаударів КАБами і зменшити можливості ворога у веденні радіолокаційної розвідки.

«За нашими даними, серед російських пілотів уже почались певні «дискусії» щодо рішень військового керівництва – посилати їх в один кінець. Такі розмови, а можливо і саботаж, під час виконання завдань окупантами, лише зростатимуть, коли Повітряні Сили отримають від західних партнерів більше інструментів для захисту нашого неба від повітряних атак ворога», – додав Олещук.

Нагадаємо, за останню добу Збройні сили України знищили ще 880 окупантів.

Також повідомлялося, що ворог удвічі зменшив кількість авіаударів на фронті на фоні «сушкопаду».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО