Зеленський заявив, що рф планує новий контрнаступ на початку літа

Країна-агресор розпочне підготовку до нового наступу вже наприкінці весни - початку літа.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час великої пресконференції у Києві після форуму «Україна. Рік 2024» у неділю, 25 лютого.

«Нам складно буде найближчі місяці, тому що є колихання в США, яке має вплив на деякі держави, хоча ЄС показав здатність бути лідерами. Нам буде складно в березні-квітні, ми будемо проходити такий період хвиль, і політичних, і фінансових, тиску різного. Рф буде готувати наступ на початку літа або в кінці травня. Якщо зможуть. Вони будуть готуватися», - сказав президент.

Згідно зі словами Зеленського, Україна буде готуватись до цього бою. Він вважає, що переломним моментом стануть вибори президента США.

«Їх бій, який почався 8 жовтня, не приніс ніякого результату. Ми зі свого боку підготуємо свій план і буде йти по ньому. Переломним моментом стануть вибори в США і з того моменту будемо розуміти що відбудеться після цього», - підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні президент Володимир Зеленський уперше публічно озвучив, скільки українських військових загинули за два роки російського вторгнення.

Раніше глава ГУР Кирило Буданов висловився про український контрнаступ у 2023 році. Також ЗМІ писали, що у 2024 році можливий новий контрнаступ ЗСУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО