Греція стала першою православною країною, яка легалізувала одностатеві шлюби

Парламент Греції у четвер ухвалив закон, що легалізує одностатеві шлюби. Це зробило Грецію першою православною країною, яка зважилася на такий крок.

Про це повідомляє CNN.

Рішення підтримали 176 із 300 законодавців у парламенті, 76 виступили «проти».

«Це важлива віха в галузі прав людини, яка відображає сьогоднішню Грецію – прогресивну та демократичну країну, пристрасно віддану європейським цінностям», – заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс після голосування.

Новий закон дозволить одностатевим парам усиновлювати дітей у Греції. Однак сурогатне материнство для них буде заборонено.

«Новий закон, нарешті, надасть одностатевим батькам деякий спокій з фундаментальних питань, включаючи батьківські права одного з батьків у разі смерті їхнього партнера», – сказала членкиня Національної комісії Греції з прав людини Катерина Тріммі.

Зазначимо, що одностатеві шлюби вже легалізували 15 із 27 членів Європейського Союзу.

Нагадаємо, в 2022 році в Україні з'явилася петиція з проханням легалізувати одностатеві шлюби. Володимир Зеленський відповів на неї.

У березні минулого року у Верховну раду подали законопроєкт про одностатеві та різностатеві громадянські партнерства. Він досі не розглянутий.

Пізніше президент розглянув петицію про зареєстровані партнерства.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО