Білорусь запровадила режим контртерористичної операції на кордоні з Україною: реакція ДПСУ

У Лельчицькому районі Гомельської області Білорусі запроваджено режим контртерористичної операції. У ДПСУ прокоментували такі заходи.

Про запровадження спецрежиму з боку Білорусі повідомило білоруське державне агентство БелТА у четвер, 15 лютого.

«Населення району просять зберігати спокій та підкорятися вимогам співробітників силових структур», – йдеться у повідомленні.

Район, в якому запроваджено режим контртерористичної операції, межує з Житомирською та Рівненською областями України. Про причини запровадження режиму контртерористичної операції видання не уточнило.

Спікер Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі УП заявив, що українські прикордонники не фіксують будь-яких активних дій на кордоні з Білоруссю через введення в Лельчицькому районі режиму контртерористичної операції, ситуація під контролем.

«Інформація про запровадження в одному з районів Гомельської області Білорусі, що межує з кордоном України, режиму контртерористичної операції більше схожа на привернення уваги», – сказав Демченко.

За наявною інформацією, у цьому районі на території Білорусі планувалося проведення чергових навчань. Не виключено, що ці навчання вирішили назвати контртерористичним режимом. Але зараз якогось сплеску активності військових Білорусі там немає.

Нагадаємо, рф і Білорусь вкотре продовжили спільні навчання. Також повідомлялося, що росія та Білорусь зосередили на північному кордоні з Україною близько 22 тисяч військовослужбовців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО