Повісток не вручатимуть: у Львові відкрили перший центр рекрутингу до ЗСУ

У понеділок, 12 лютого, у Львові відкрили перший в Україні центр рекрутингу до української армії.

Про це повідомило міністерство оборони у Telegram.

Установа працює за адресою вул. Костя Левицького, 67. Тут можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, а також поспілкуватись із представниками бригад.

Крім того, рекрутери допоможуть пройти профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду у ЗСУ.

Зазначається, що центр не матиме відношення до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тому тут «не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації».

«Армії потрібні вмотивовані люди, які свідомо роблять свій вибір служити на конкретній посаді в конкретній частині. Ми бачимо за даними соціологічних опитувань, що переважна більшість українців та українок готові долучитися до захисту Батьківщини за умови можливості вибору, врахування свого досвіду та фаху, розуміння з ким і де служити», – заявила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

У Міноборони додали, що надалі такі центри будуть відкриті і в інших містах України.

Нагадаємо, у листопаді в Україні затвердили стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики. Зміни передбачають заміну призову до армії рекрутингом.

Раніше в Міноборони заявили, що одержують по 9 відгуків на вакансію в рамках залучення громадян до служби за допомогою системи рекрутингу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО