У трьох областях захворюваність на ГРВІ, грип та COVID-19 перевищила епідемічний поріг – МОЗ

У Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях захворюваність на ГРВІ, грип та COVID-19 перевищила епідемічний поріг.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Ще у п'яти областях – Вінницькій, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській – середній рівень захворюваності. В інших регіонах – неепідемічний рівень.

За даними МОЗ, за тиждень з 22 до 28 січня на ГРВІ, грип і COVID-19 захворіло 185,4 тисяч українців, з них більше 96 тисяч – діти. Діагноз COVID-19 встановлений протягом тижня 3,5 тисячам осіб.

До лікарень госпіталізовано трохи більше 6 тисяч людей. Від коронавірусу померло 34 особи, від грипу – 8. Усі померлі не мали профілактичних щеплень проти грипу і не були вакциновані проти ковіда, наголосили у МОЗ.

«Україна перебуває в середині епідемічного сезону з грипу та ГРВІ. Наразі через циркуляцію вірусів грипу у 22 регіонах країни спостерігається підйом захворюваності на ГРВІ, зокрема серед дітей. Враховуючи дані щотижневого моніторингу, очікується, що з січня і до квітня вірус грипу буде переважати над коронавірусною інфекцією», — зазначив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Нагадаємо, тим часом у Вінницькій області через зростання захворюваності на грип та ГРВІ більшість шкіл перейшли на дистанційне навчання.

Загальнонаціональний карантин в Україні можуть оголосити в тому випадку, коли стрибок захворюваності на грип та COVID буде у більшій частині областей.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО