У двох областях загострилася ситуація з енергопостачанням через обстріли

Російські окупанти завдали чергових ударів по Харківській та Сумській областях. Пошкоджено обладнання обленерго, без світла залишилися тисячі споживачів.

Про це повідомило Укренерго у п'ятницю, 26 січня.

«У Харківській області через пошкодження обладнання обленерго під час обстрілів учора ввечері та вночі знеструмлено один із об'єктів Укренерго, та кілька об'єктів обленерго. Без енергопостачання понад 16 500 споживачів. Продовжуються аварійно-відновлювальні роботи», – йдеться у повідомленні.

В свою чергу Міненерго уточнило, що на Харківщині відключились лінії і підстанції Харківобленерго та Укрзалізниці, були знеструмлені побутові споживачі та місцева промисловість.

Також у результаті бойових дій є пошкодження з загорянням енергетичного обладнання в одному з районів, у результаті чого залишились без світла побутові споживачі в трьох населених пунктах.

А на Сумщині під час двох масованих артобстрілів прикордонних районів знеструмлювалося понад 40 тисяч споживачів. Там також є пошкодження обладнання обленерго. На ранок усі споживачі були заживлені за резервними схемами.

Через негоду на ранок знеструмлено один населений пункт у Чернігівській області. З технічних причин є відключення у Київській, Полтавській, Сумській областях.

Водночас, споживання електроенергії в Україні продовжує поступово знижуватися через потепління. Виникнення дефіциту в енергосистемі не прогнозується.

Нагадаємо, споживання енергії почало знижуватися цього тижня через потепління. Під час атаки рф 23 січня були пошкодження мереж у двох областях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО