Підрив гранат на Закарпатті: депутат отримав підозру в теракті

Депутат Керецьківської сільської ради у Закарпатській області від партії «Слуга Народу» Сергій Батрін отримав підозру у скоєнні теракту. 15 грудня він підірвав кілька гранат на засіданні сільської ради.

Про це пресслужба СБУ повідомляє у Телеграмі.

«Керівник Закарпатської обласної прокуратури повідомив про підозру депутату Керецьківської сільської ради за фактом скоєння терористичного акту, що призвело до тяжких наслідків», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, слідчі СБУ кваліфікують підрив трьох бойових гранат під час засідання Керецьківської сільської ради на Закарпатті як терористичний акт, який призвів до тяжких наслідків. Підривнику, який є місцевим депутатом, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258 ККУ (терористичний акт).

Згідно з даними слідства, 15 грудня у с. Керецьки Хустського району під час засідання сесії сільради підозрюваний кинув на підлогу у залі три гранати, які одразу здетонували.

За оновленими даними, від підриву гранат постраждало 23 людини включно із підозрюваним. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років.

Депутата затримали. Він опритомнів і наразі перебуває у лікарні під наглядом медиків і правоохоронців. Згодом йому оберуть запобіжний захід, зазначили в СБУ.

«Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де серед іншого виявили «передсмертну записку», зміст якої наразі вивчається. Досудове розслідування триває, з’ясовуються всі обставини злочину, а також мотиви підривника», - додали в СБУ.

Нагадаємо, вчора вдень під час сесії у Керецьківській сільраді депутат Сергій Батрін підірвав гранати. Постраждали 26 людей, шестеро у тяжкому стані, сам Батрін перебуває у реанімації.

П'ятеро із 26 постраждалих внаслідок підриву гранат у приміщенні сільської ради в Закарпатській області перебувають на операційному столі. Решта надійшли у тяжкому стані вже прооперовані.

Розпочато досудове розслідування, яке кваліфікували як теракт та незаконне поводження з боєприпасами (ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 263 ККУ). У поліції заявили, що депутат заздалегідь готувався прийти та підірвати гранати.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО