Блокада польського кордону: є позитивна динаміка на розблокованому КПП

У чергах на території Польщі у бік кордону з Україною сьогодні вранці все ще стоять близько 2,6 тис. вантажівок. У розблокованому пункті пропуску Ягодин за добу в обох напрямках пришвидшився рух.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у п'ятницю, 15 грудня.

За його словами, все ще не проста ситуація на кордоні з Польщею, тому що три напрямки – пункти пропуску Рава-Руська, Краковець та Шегині – продовжують блокуватися.

«Станом на ранок, за інформацією, яку ми маємо від польських колег, у чергах на цих трьох напрямках перебуває у бік України десь 2600 вантажівок», - сказав Демченко.

Найбільше стоїть вантажівки у чергах навпроти пункту пропуску Шегіні.

Але Демченко зазначив, що є досить хороша, позитивна динаміка по пункту пропуску Ягодин. Як відомо, його розблокували 11 грудня, і поступово з кожним днем вантажопотік зростав.

«За вчорашній день цей напрямок перетнуло понад 1 200 вантажівок в обидві сторони. Більше у напрямку України, і це, власне, практично ті показники, які були до блокування», - розповів Демченко.

При цьому він додав, що у черзі ще перебуває досить велика кількість транспортних засобів - 1 700 на території Польщі у бік України.

Нагадаємо, польські перевізники з 6 листопада почали блокувати три пункти пропуску на кордоні з Україною. Пізніше блокаду розширили ще на один КПП.

11 грудня польські страйкарі розблокували пункт пропуску Ягодин-Дорогуськ. При цьому блокада продовжується і на словацькому кордоні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО