У СБУ розповіли, коли відновиться мобільний зв'язок та інтернет «Київстар»

В Україні сьогодні планують відновити домашній інтернет, а також розпочати запуск мобільного зв'язку «Київстар» після потужної кібератаки.

Про це повідомила пресслужба СБУ 13 грудня.

Як повідомляється, фахівці «Київстару» та інші державні органи продовжують допомагати мобільному оператору з відновленням мережі після вчорашньої атаки хакерів.

За попередніми даними, 13 грудня планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств та розпочати запуск мобільного зв'язку та інтернету.

У СБУ зазначили, що відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки вимагає часу.

Як відомо, відповідальність за кібератаку взяло одне з російських псевдохакерських угруповань, яка є підрозділом Головного управління Генерального штабу Збройних сил рф.

«СБУ продовжує документувати кібератаку рф по цивільній інфраструктурі України як черговий воєнний злочин рашистів», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 12 грудня зранку мобільний оператор «Київстар» зазнав потужної хакерської атаки – зв'язок та інтернет не працюють досі. У компанії заявили, що в результаті атаки частково зруйновано IT-інфраструктуру, відновлювальні роботи планують завершити протягом сьогоднішнього дня.

СБУ відкрила кримінальне провадження одразу за вісьмома статтями ККУ, одна з версій – причетність російських спецслужб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО