Рф готує чергову хвилю дезінформації щодо обміну полоненими

Російська федерація намагатиметься виправдати свою бездіяльність у питанні обміну військовополоненими. Для цього планують запустити чергову хвилю дезінформації.

Про це повідомляє пресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

У дописі відзначають, що метою кампанії з дезінформації є спроба дестабілізувати ситуацію всередині українського суспільства та посіяти недовіру до державних органів, які займаються організацією обмінів полоненими.

«З літа цього року, не зважаючи на всі зусилля України з продовження гуманітарної місії повернення військовополонених, уповноважені представники російської сторони систематично ускладнюють обмінний процес», – йдеться у повідомленні.

Аби виправдати свою бездіяльність рф готує звинувачення проти України.

Зазначається, що з українського боку в перемовному процесі нічого не змінилось відтоді, як вдавалося повертати додому до більше 300 воїнів щомісяця. Тим часом російських військовополонених утримують згідно з нормами міжнародного гуманітарного права. Також до них є безперешкодний доступ місій Міжнародного комітету Червоного Хреста, чого досі не забезпечила російська сторона.

«Україна і Координаційний штаб щодня працюють над поверненням усіх наших оборонців та пошуком зниклих безвісти. Перемовний процес з протилежною стороною триває. Ми готові передавати російських військовополонених до їхніх родин лише повертаючи додому наших Захисників та Захисниць», – додають у штабі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що обміни військовополоненими з росією тривають часто непублічно й іноді прямо на полі бою.

Раніше ж писали, що з серпня цього року російська сторона фактично заморозила обмін полоненими з Україною.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО