ЄС виділив додаткові кошти на навчання українських військових

Рада Європейського Союзу сьогодні схвалила рішення щодо виділення додаткового фінансування на підготовку Збройних сил України у розмірі понад 190 млн євро.

Про це повідомляє [пресслужба Ради ЄС](https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2023/11/28/european-peace-facility-council-greenlights-further-funding -for-training-of-the-ukrainian-armed-forces-under-eumam-ukraine/).

Фінансування з боку ЄС зросте на 194 млн євро до загальної суми у 255 млн євро. Кошти виділяють через Європейський фонд миру для необхідного летального та нелетального обладнання, а також навчання українських бійців.

«Метою сьогоднішнього рішення є продовження підтримки нарощування потенціалу українських Збройних сил, виходячи з потреб України та враховуючи зростаючий обсяг та складність навчальної програми», – йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Зазначається, що за час роботи тренувальної місії ЄС з жовтня 2022 року навчання пройшли понад 34 тисячі українських військових.

Нагадаємо, у Повітряних силах розповіли, як просувається навчання українських пілотів на F-16. А в Пентагоні уточнили, скільки може тривати навчання пілотів ЗСУ на винищувачах.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО