Прокурори розповіли, скільки мешканців Київщини зазнали тортур росіян під час окупації

Правоохоронці встановили, що тортури, нелюдське поводження та тілесні ушкодження від російських солдатів під час часткової окупації Київської області отримали понад 1130 осіб.

Про це повідомила Київська обласна прокуратура у відповідь на запит видання ZMINA.

Загалом Київська обласна прокуратура з початку вторгнення рф розслідувала 12 456 воєнних злочинів, серед яких – жорстоке поводження з цивільним населенням, примусові роботи, розграбування національних цінностей на окупованій території.

«Із загальної їхньої кількості – 61 кримінальне правопорушення розслідувалося за фактами катування або іншого нелюдського поводження, 615 кримінальних правопорушень за фактами заподіяння тілесних ушкоджень, в яких постраждали 1139 людей, та 188 кримінальних правопорушень за фактами незаконного позбавлення волі», – розповіли прокурори.

Загалом у Київській області були незаконно викрадені, позбавлені волі, вивезені чи утримувалися у позасудовому порядку представниками країни-агресора 203 особи.

Прокурори області вже повідомили 78 особам про підозру у скоєнні воєнних злочинів.

Нагадаємо, 9 російських військових засудили за тортури та погрози вбивством жителю Бучі. У ГУР пообіцяли знайти і покарати всіх воєнних злочинців рф.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО