Коаліція Шольца готова схвалити збільшення військової допомоги Україні від Німеччини – ЗМІ

Правляча коаліція канцлера Німеччини Олафа Шольца досягла принципової домовленості про подвоєння військової допомоги Берліна для України наступного року до 8 млрд євро.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Згідно з інфорпмацією ЗМІ з посиланням на джерело, в разі схвалення парламентом, де партії Шольца належить більшість, це збільшення дасть змогу довести витрати Німеччини на оборону до 2,1% від валового внутрішнього продукту, що перевищує 2%, обіцяні всіма членами НАТО.

Як зазначає джерело, законодавці від соціал-демократів Шольца, вільних демократів і партії «зелених» домовилися про збільшення видатків під час переговорів щодо проєкту федерального бюджету на 2024 рік перед офіційним засіданням бюджетного комітету Бундестагу - нижньої палати парламенту.

Відповідне засідання мають відбутися у четвер, 16 листопада.

Нагадаємо, вчора видання Bild повідомило, що у 2024 році Німеччина подвоїть військову допомогу Україні. Загальна сума допомоги буде становити 8 млрд євро.

Раніше ми повідомляли, що уряд Німеччини замовив у концерну Rheinmetall велику партію артилерійських мін калібру 120-мм для України.

При цьому стало відомо, що план Європейського Союзу витратити до 20 мільярдів євро на військову допомогу Україні зустрів опір з боку деяких країн, зокрема й Німеччини.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО