Тисяча вантажівок не можуть виїхати в Україну через страйк на кордоні з Польщею

На пунктах пропуску «Ягодин-Дорогуськ», «Краковець-Корчева», «Рава-Руська-Гребенне» на кордоні з Польщі в Україну чекають 1 тисяча вантажівок. Вони не можуть продовжити рух через страйк перевізників.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 8 жовтня.

«Станом на ранок, за інформацією польських колег, загалом 1 тисяча транспортних вантажних засобів очікують на можливість перетину на всіх трьох напрямках з Польщі до України, половина з них – на напрямку пункту пропуску Ягодин», – сказав Демченко.

Спікер Держприкордонслужби припустив, що ситуація ускладнюватиметься, оскільки польські перевізники обіцяють довгострокову акцію. При цьому на інших пунктах пропуску рух вільний, а учасники страйку не блокують рух легкового та автобусного транспорту на вищезгаданих трьох пунктах пропуску.

«Фактично ми помічаємо, що одна чи дві вантажівки прибувають до українських пунктів пропуску з боку Польщі. Це основний вантажопотік, який іде в Україну на цих трьох напрямках», – наголосив Демченко.

Нагадаємо, вдень 6 листопада на кордоні розпочався страйк польських перевізників. Повідомлялося про блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорогуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Гребенне».

Перевізники виступають, зокрема, за відміну транспортного безвізу. Глава Держагентства відновлення Мустафа Найєм заявив, що вимоги польських перевізників щодо повернення дозволів для України залишаться без відповіді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО