Спікер Палати представників США заявив, що допомогу Україні та Ізраїлю потрібно розглядати окремо

Палата представників США розглядатиме нову військову допомогу Україні та Ізраїлю як окремі заходи.

Про це в інтерв'ю Fox News заявив новий спікер Майк Джонсон.

«Наш консенсус серед республіканців у Палаті представників полягає в тому, що нам необхідно розділити ці питання», – цитує Джонсона Bloomberg. Він додав, що передав це послання чиновникам Білого дому після зустрічі з Джо Байденом раніше того ж дня.

При цьому Джонсон зазначив, що США не відмовляться від допомоги Україні, адже перемога росії надасть сміливості не тільки рф, а й Китаю щодо Тайваню. Але він підкреслив, що допомога Україні вимагатиме більшої звітності щодо вже витрачених грошей.

«Ізраїль – це окрема тема. Але що відрізняє республіканців Палати представників від іншої команди. Ми збираємося знайти компенсацію у бюджеті. Ми не просто друкуємо гроші, щоби відправити їх за кордон. Для цього ми маємо намір профінансувати скорочення в інших місцях», – сказав політик.

Нагадаємо, минулого тижня президент США Джо Байден направив офіційний запит до Конгресу про виділення 106 млрд доларів для України, Ізраїлю та Тайваню, а також для управління потоком мігрантів на кордоні. На підтримку України там передбачено близько 61 мільярда.

Повідомлялося, що республіканці в Сенаті також хочуть розділити ці запити.

Після обрання на посаду спікера Джонсон заявив, що підтримує надання допомоги Україні, але з умовами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО