Подоляк назвав цілі Кремля на цьому етапі війни

Росія зараз хоче заморозити війну в Україні, зберегти присутність на окупованих територіях та намагається провокувати нестабільність в інших регіонах.

Про це заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк у Telegram.

«Росія на цьому етапі війни істерично вкладається... По/перше, у масштабні «м'ясні» контрштурми, щоб пройти хоча б на 500 метрів. Заради пропагандистських цілей… По/друге, у провокування інших осередків нестабільності в різних регіонах. І пролонгацію цих нестабільностей, щоб максимально відвернути увагу демократій від підтримки України», – написав він.

По-третє, за словами Подоляка, росії необхідно обов'язкове заморожування конфлікту, зниження інтенсивності бойових дій і збереження своєї присутності на частині окупованих територій - з подальшим виходом на наступні етапи війни.

Радник голови ОПУ додав, що росія у постійному пошуку озброєння у третіх країнах та створенні мережі виробництв у «межах умовного терористичного Альянсу».

Також, зазначив Подоляк, росія намагається перевести війну у позиційну без суттєвого просування сторін, щоб частково відновити вплив на глобальні диссекції.

Нагадаємо, раніше Подоляк пояснив, чому кремль прагне «переговорів» з Україною. А президент Володимира Зеленський заявив, що постачання ППО безпосередньо впливають на строки закінчення війни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО