Зеленський у зверненні розкрив подробиці своїх візитів на Херсонщину та Миколаївщину

Президент Володимир Зеленський сьогодні відвідав Херсонську та Миколаївську області, де провів низку зустрічей та нарад.

Подробиці цих візитів глава держави розкрив у вечірньому зверненні до нації.

Спочатку президент розповів про нараду з військовими, яку провів на Півдні. У ній взяли участь Головнокомандувач ЗСУ Залужний, керівник Генштабу Шаптала, командувач ОСУВ «Одеса» Гнатов, командувач морської піхоти Содоль і керівник Держприкордонслужби генерал Дейнеко.

«Особливий формат, вузьке коло. Щодо ситуації в Херсоні та області, загалом на півдні, а також на Донеччині – передусім Авдіївка. Я дякую всім нашим хлопцям, які потужно тримають оборону й день за днем знищують окупанта. Цими днями російські втрати справді вражають, і саме такі втрати окупанта потрібні Україні. Обговорили також Куп’янський напрямок на Харківщині», – сказав Зеленський.

Глава держави також розповів про нараду, яку провів у Миколаєві. На ній Зеленський говорив із керівниками області та міста, військовими та правоохоронцями про захист регіону, інфраструктури та коридорів у Чорному морі.

«Проаналізували й соціальні питання, які важливі для Миколаєва та міст і сіл області: енергетика, забезпечення теплом, водопостачання в Миколаїв та область, якість води, яка дається місту, соціальна підтримка людей, економічна робота. Все те, що справді потребує уваги на всіх рівнях влади», – заявив український лідер.

Головне із вечірнього звернення президента:

  • Вдячний Данії за дієву підтримку Миколаєва, за щиру допомогу місту – саме так, як домовлялися з пані прем'єр-міністеркою Фредеріксен. Відвідав наших воїнів у шпиталі Миколаєва, які проходять лікування після бойових поранень. Подякував їм за силу і подякував лікарям – за відданість своїй справі. Важлива доповідь обласного керівника СБУ щодо захисту Миколаєва та області від диверсійної активності росії та колаборантів.

  • Окрема увага – захист неба від російських бомб та ракет. Працюємо, щоб посилити ППО. Я дякую всім у світі, хто допомагає. Зокрема, говорив з Олафом Шольцом – і про ППО. Разом працюємо, щоби «Петріоти» в руках українських воїнів могли робити більше вже цієї зими.

  • Дуже вагома, навіть історична промова була в Президента Байдена. Вчора ми з ним говорили – хороша розмова. Тепер є його звернення – сильне, вчасне, таке, що справді додає впевненості. Надихає і промова президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. Вдячний їй за чіткий заклик пришвидшити шлях України до перемоги.

  • І ще одне. Сьогодні – 20 років розвідці прикордонної служби України. Мав честь сьогодні привітати воїнів, відзначити державними нагородами. Провів окрему нараду з прикордонниками щодо тих завдань, які вони виконують, виконують ефективно.

Нагадаємо, напередодні Зеленський подякував Джо Байдену за його промову на підтримку України та Ізраїлю. За словами президента, інвестиція США в оборону України гарантує довгострокову безпеку усієї Європи та світу.

Раніше повідомлялося, що президент затвердив збільшення видатків держбюджету-2023 на понад 300 млрд гривень. Більшість цих коштів спрямують на оборонні потреби.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО