Справа ексголови суду Рівненщини: Верховний суд розгляне касацію

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким адвоката Дмитра Поліщука та пособника Анатолія Онопрійчука визнали винуватими у зловживанні впливом, але звільнили їх від відповідальності у зв'язку зі спливом строків давності.

Про це йдеться в рішеннях Касаційного кримінального суду від 13 вересня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визнав винуватими у зловживанні впливом адвоката Дмитра Поліщука та пособника Анатолія Онопрійчука. Судді призначили адвокату Поліщуку покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки, а Онопрійчуку – три роки. Водночас судді звільнили їх від цього покарання, оскільки минуло 5 років з дня вчинення ними кримінального правопорушення, тобто спливли строки давності.

Апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін. Однак захист подав скаргу на це рішення, в якій просить скасувати ці рішення та закриття кримінального провадження.

За версією обвинуваченням, колишній голова Здолбунівського районного суду Рівненщини Олег Плевака, адвокат Дмитро Поліщук та пособник Анатолій Онопрійчук отримали хабар у розмірі 3500 доларів за вплив на службових осіб апеляційного суду Рівненської області з метою скасування заочного рішення про позбавлення особи батьківських прав. Стосовно ексголови суду справу закрили у зв'язку з його смертю.

Нагадаємо, в березні 2016 року САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ексголови Здолбунівського райсуду Рівненщини Плеваки та інших.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО