ВАКС закрив справу пособника сина екснардепа Шпака

Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності колишнього директора холдингової компанії «Інноваційні технології» Костянтина Руських через сплив строків давності і як наслідок закрив кримінальне провадження про завдання ним збитків НАК «Украгролізинг».

Таке рішення 20 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС засудив ексдиректора ХК «Інноваційні технології» Костянтина Руських до 4 років позбавлення волі. Апеляційна палата ВАКС це рішення скасувала і призначила повторний розгляд справи. Втім у провадженні спливли строки давності ще 14 лютого 2023 року і тому захисник обвинуваченого просив закрити справу.

«Звільнити (Костянтина Руських – ред.), який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України, від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності. Закрити кримінальне провадження в частині обвинувачення (Костянтина Руських – ред.) на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, ексдиректора ХК «Інноваційні технології» Костянтина Руських обвинувачували у пособництві ексголові правління НАК «Украгролізинг», сину екснародного депутата Василя Шпака Миколі у зловживаннях на майне 5 млн грн. За версією обвинувачення, у 2013 році на той момент голова правління НАК «Украгролізинг» Шпак уклав догорів позики з ХК «Інноваційні технології», де директором був Руських.

На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО