У Києві на ярмарках знову дозволили торгувати м'ясом, рибою та молочкою

На київських ярмарках відновили торгівлю продуктами, що швидко псуються. Йдеться про свіже м'ясо, ковбасні вироби, живу та свіжоморожену рибу, морепродукти та молочку.

Про це повідомила пресслужба КМДА в Facebook.

Таке рішення ухвалили у Департаменті промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу КМДА.

Так, з 8 серпня 2023 року дозволено реалізацію на сезонних та сільськогосподарських ярмарках продуктів харчування: свіжого м'яса, м'ясопродуктів, ковбасних виробів, молока, молочної продукції, кондитерських виробів, живої та свіжомороженої риби, морепродуктів за умови дотримання законодавства України про харчові продукти та температурний режим .

При цьому у КМДА уточнили, що на керівників комунальних підприємств – організаторів ярмарків – лежатиме відповідальність щодо забезпечення належної організації торгівлі та дотримання вимог законодавства України про харчові продукти. Йдеться, зокрема, про дотримання державних санітарних норм.

Нагадаємо, у Києві продавати свіже м'ясо, ковбасу, рибу, молочку та морепродукти було заборонено з 4 по 31 липня. Це було пов'язано з підривом Каховської ГЕС та ускладненням епідеміологічної ситуації у літній сезон.

Також повідомлялося, що підрив Каховської ГЕС може спричинити епідемію на окупованих територіях півдня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО