Названо попередні терміни відновлення Каховської ГЕС

На відновлення Каховської гідроелектростанції піде близько шести років. Роботи можна буде розпочати лише після деокупації.

Про це повідомило Укргідроенерго у середу, 2 серпня.

Як повідомляється, розробка експериментального проекту відновлення Каховської ГЕС триватиме два роки. На першому етапі планується проектування тимчасової греблі водосховища.

«Після деокупації це допоможе швидко розпочати будівництво тимчасової гідроспоруди для перегородження водосховища та в умовах паводку допоможе наповнити його водою до необхідного рівня. Будівництво самої Каховської ГЕС займе близько шести років», – йдеться у повідомленні.

Наголошується також, що зараз гідроелектростанції компанії готуються до проходження опалювального сезону. Проводяться планові ремонтні роботи та реконструкція гідроенергетичного обладнання.

Нагадаємо, в ніч проти 6 червня росіяни підірвали дамбу Каховської ГЕС. У Херсонській та Миколаївській областях відбулися масштабні затоплення.

Сума прямих збитків становила щонайменше 2 млрд доларів. Також повідомлялося, що вартість будівництва нової Каховської ГЕС може становити 1 млрд доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО