Призначення Резнікова послом: у МЗС прокоментували чутки від нардепа Гончаренка

Рішення про призначення послів України ухвалює лише президент за підсумками обговорення з міністром закордонних справ. А народним депутатам не потрібно спекулювати темою призначення послів, це не їхня компетенція.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у коментарі «Інтерфакс-Україна» у вівторок, 1 серпня.

Таким чином він прокоментував чутки, які у себе в Telegram озвучив нардеп Олексій Гончаренко щодо призначення Олексія Резнікова.

При цьому він закликав народних депутатів України не займатись кадровими призначеннями у сфері зовнішньої політики.

За словами Ніколенка, рішення про призначення послів України ухвалює президент за підсумками обговорення з міністром закордонних справ. Розгляд відповідних кандидатур продовжується.

«Водночас закликаємо українських народних депутатів, зокрема, Олексія Гончаренка, не займатися кадровими призначеннями у сфері зовнішньої політики, оскільки ця тематика не належить до їхньої професійної компетенції», – сказав речник МЗС.

Вранці 1 серпня представник фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко у своєму Telegram заявив, що нібито міністра оборони Олексія Резнікова може бути призначено послом у Британії.

«Натомість Резніков і сам не проти піти з посади міністра. Він дуже хотів перейти в Міністерство юстиції. Але після звільнення Пристайка з посади посла в ОП вирішили, по своїй новій традиції, відправити послом не професійного дипломата, а міністра. В ОП вже дізнавались, як Резнікова сприймуть у Британії. І отримали схвальну відповідь», – написав нардеп.

Нагадаємо, минулого тижня Олександра Ткаченка було звільнено з посади міністра культури. Днями він розповів, чи залишиться працювати у команді президента.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО