Били та знімали на камеру: двоє військкомів потрапили у скандал із насильством та наркотиками

На Рівненщині затримали начальників обласного та районного військкоматів. Один із них побив підлеглого дерев'яною битою, другий зняв це на телефон. А під час обшуків у одного з військкома знайшли речовину, схожу на амфетамін.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у четвер, 27 липня.

За даними слідства, начальники обласного та районного військкоматів на Рівненщині дізналися, що водій стрілецької роти однієї з військових частин Рівненського районного військкомату планує доповісти про їхні порушення під час служби. За це вони вирішили побити чоловіка.

Обласний військком бив військовослужбовця битою, а районний – знімав це на телефон. Військкоми також змушували підлеглого встати на коліна та вимолювати вибачення.

Історія набула розголосу.

Слідчі ДБР 26 липня провели шість обшуків у фігурантів. Було виявлено та вилучено телефони, один із них належить постраждалому. Також за місцем проживання обласного військкома знайшли биту.

Крім того, у районного військкома виявили 8 пакетів з білою речовиною, ймовірно амфетаміном. Також знайшли предмети для вживання наркотиків.

Чиновника затримали та оголосили про підозру у незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах (ч.2 ст.307 ККУ).

Йому загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Головному військовому Рівненської області, який побив бійця, вручили підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 ККУ). Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Правоохоронці звернулися до суду щодо обрання заходів та усунення військкомів з посад.

Нагадаємо, в Україні продовжуються перевірки військкоматів, вже оголошено понад 20 підозр. Контроль за ТЦК посилили після скандалу з одеським військкомом Борисовим. Він зараз заарештований.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО