Зеленський у зверненні прокоментував арешт військкома Борисова та скандал із нардепом Арістовим

Коли українці роблять усе можливе й неможливе для перемоги, будь-яке внутрішнє зрадництво викликає лють. Ніхто не пробачить ані депутатам, ані суддям, ані «воєнкомам» чи будь-яким іншим посадовцям протиставлення себе державі.

Про це президент Володимир Зеленський повідомляє у своєму зверненні.

«Мільйони українців, українок день за днем, добу за добою максимально зосереджені на одному. Не на собі, не на своїх якихось бажаннях, а на захисті держави й життя. Але, на жаль, деяким особам здається, що війна десь там, десь далеко від них. Ніби купол Верховної Ради, чи стіни якихось там кабінетів, чи перелік якихось повноважень можуть закрити від реальності», - заявив Зеленський.

За його словами, ніхто з українців не пробачить ані депутатам, ані суддям, ані «воєнкомам» та чиновникам протиставлення себе державі. Для будь-яких державних посадовців – це зрада державних принципів, це зрада інтересів суспільства.

«Я хочу, щоб мене зараз почули всі депутати, усі посадовці. Ви повинні працювати в Україні та заради інтересів українського народу. Я вдячний тим депутатам, які дійсно займаються інтересами держави. А ті, хто думає, як би побільше часу провести за кордоном, та шукають собі «вигідні» відрядження, щоб можна було їх поєднати з бізнесом, з друзями чи «пляжами», – вас таких не буде», - додав президент.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Я вдячний за сьогоднішній пакет допомоги: артилерія, ракети для «Хаймарсів», «Петріотів», «Насамсів», дрони й багато всього іншого. Дякую, Америко!

  • Ми обговорили з Ріші Сунаком можливі кроки, можливу кількість батарей ППО. Сполучене Королівство може стати тим лідером, чия допомога системами ППО гарантуватиме реальну безпеку.

  • Провів сьогодні й підготовчу нараду – перед першим засіданням Ради Україна – НАТО, яке відбудеться вже завтра. Консультації щодо питання саме безпеки в Чорному морі – наших портів та нашого зернового експорту. Вже почали й підготовку – разом з Альянсом – підготовку плану взаємосумісності.

  • Друга нарада з урядовцями та представниками Верховної Ради України – щодо європейської інтеграції, необхідних кроків, саме тих рішень, які мають бути ухвалені, щоб дати старт переговорам про членство України у Євросоюзі.

  • Сьогодні відбулася хоч і непублічна, але все ж стратегічно важлива подія: урядовці представили результати першого року армії дронів. Вже не проєкту, а реальної української армії дронів.

  • Сьогодні представили мені деякі попередні результати перевірки інших «воєнкомів», окрім колишнього одеського. І невтішні результати. Звичайно, правоохоронці реалізують їх у законний спосіб, і суспільство все побачить.

  • Я підписав сьогодні два укази про нагородження наших воїнів. 649 захисників і захисниць України відзначені державними нагородами. З них 218, на жаль, посмертно.

Нагадаємо, що народний депутат від партії «Слуга народу» Юрій Арістов написав заяву про складання депутатських повноважень після скандалу з відпочинком за кордоном.

Також суд заарештував колишнього одеського військкома Борисова із правом внесення застави.

Окрім цього, суд заарештував депутата ОПЗЖ, підозрюваного у держзраді.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як змінилися для чиновників правила виїзду за кордон.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО