Названа кількість «вагнерівців» на території Білорусі

У Білорусі станом на 22 липня перебувають близько 5 тисяч російських найманців ПВК «Вагнер». Співробітники ДПСУ уважно стежать за ситуацією.

Про це повідомив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко, пише УП.

За його словами, коли групи російських найманців почали входити до Білорусі, їхня кількість оцінювалась у сотнях. Однак зараз, враховуючи наявну інформацію про групи представників приватних військових кампаній, їхня кількість зросла до 5 тисяч.

Демченко зазначив, що така кількість бойовиків ПВК для України безпосередньої загрози не становить, проте Сили оборони мають бути готові до будь-яких ситуацій.

«Україна робить все необхідне, щоб розуміти реальний ризик та гарантувати надійну безпеку через перебування найманців у сусідній країні. Ми реагуємо відповідно. Відбувається подальше зміцнення нашого кордону по всій довжині та посилення необхідними засобами», – заявив представник ДПСУ.

Нагадаємо, «вагнерівці» почали переміщатися до Білорусі після невдалого бунту в росії їх ватажка Євгена Пригожина. Сам Пригожин також прибув до Білорусі, виступив перед найманцями та озвучив плани ПВК.

Днями до Білорусі прибула вже дев'ята колона «вагнерівців».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО