Заколот Пригожина підірвав довіру росіян до військово-політичного керівництва рф – Маляр

Заколот найманців Вагнера став поштовхом для зміни ставлення російських громадян та військовослужбовців до вищого військово-політичного керівництва рф.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у своєму телеграм-каналі.

«Так, розгубленість і пасивність вищого начальницького складу російських ЗС під час спроби «вагнерівського» перевороту призвела до зростання недовіри офіцерського, сержантського та рядового складу до вищих чинів Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС рф»,- зазначила чиновниця.

Також Маляр повідомила, що окремі командування оперативних об’єднань і з’єднань російських військ намагаються уникнути комплектування підрозділів особами з місць позбавлення волі, незважаючи на потребу у відновленні втрат особового складу.

«Зазначене пов’язане з підвищеними ризиками дезертирства, проявів непокори та імовірних бунтів військовослужбовців з числа колишніх засуджених»,- додала вона.

Нагадаємо, розвідка Великої Британії проаналізувала вплив спроби збройного заколоту Євгенія Пригожина і групи Вагнера на російську силову систему. Наразі два російських генерали не з'являються на публіці.

Крім того, у російській федерації пропагандисти запустили кампанію з дискредитації «вагнерівців».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО