Естонська розвідка оцінила втрати західної техніки під час контрнаступу ЗСУ

Українські військові в боях під час нинішнього контрнаступу втратили менше ніж 10% техніки, яку передали країни-союзники.

Про це розповів начальник розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг.

Він заявив, що західна техніка краще захищає наших воїнів й навіть якщо вона виходить з ладу – екіпажі часто виживають й уникають серйозних поранень. Наразі під час контрнаступу було втрачено 10% західної техніки, однак ця цифра динамічна, адже втрати є неминучим наслідком наступальних дій.

Варто відзначити, що за словами начальника естонської розвідки, українські підрозділи, які готували протягом останніх шести місяців, не брали участі в останніх бойових діях.

Водночас британські розвідники стверджують, що Українські захисники продовжують свій наступ на фронті. Тим часом російська армія зазнає найбільших втрат з часів піку битви за Бахмут. Наразі найбільш інтенсивні зіткнення зосереджені у Запорізькій області, на заході Донецької області та навколо Бахмута.

Додамо, за минулу добу, 17 червня, українські захисники вдарили по 16 районах зосередження ворога. На фронті відбулося 26 бойових зіткнень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО