Путін визнав, що цілі його вторгнення в Україну постійно змінюються

Російський диктатор володимир путін визнав, що цілі його вторгнення в Україну «змінюються відповідно до поточної ситуації».

Його цитують російські ЗМІ.

На запитання воєнкорів, чи скориговано цілі нападу на Україну, путін відповів: «Ні. Вони змінюються відповідно до поточної ситуації, але загалом, звичайно, нічого ми міняти не будемо, і вони для нас мають фундаментальний характер. За великим рахунком, жодних принципових змін з погляду тих цілей, які ми перед собою ставили на початку операції, сьогодні не відбулося».

Він також заявив, що «росія поступово та методично займається демілітаризацією України»: «ОПК скоро взагалі перестане існувати український».

Зазначимо, що 24 лютого 2022 року, коли путін оголосив про початок вторгнення, метою своєї «спецоперації» він називав «демілітаризацію» та «денацифікацію» України, а також «захист мирного населення Донбасу».

У червні він заявив, що потрібно «звільнити» Донбас і створити умови, що гарантують «безпеку самої росії». У вересні метою війни вже було заявлено «ліквідацію антиросійського анклаву на території України».

А на початку року путін пояснював війну тим, що потрібно «захистити людей і саму росію від загроз, які намагаються створити на прилеглих історичних російських територіях».

До речі, нещодавно у російській держдумі визнали провал усіх цілей путіна у війні з Україною.

Нагадаємо, загалом, як пишуть ЗМІ, російську еліту «охопила зневіра» щодо перспектив перемоги путіна у війні. Навіть найзатятіші оптимісти бачать у замороженому конфлікті найкращий доступний варіант для Кремля.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО